_ درتبصره ماده 226 قانون مالیاتهای مستقیم آمده است :
" به مؤدیان مالیاتی اجازه داده می شود در صورتیکه به نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی از نظر محاسبه اشتباهی شده باشد، با ارایه مدارک لازم ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به رفع اشتباه اقدام و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی را حسب مورد تسلیم نماید و در هر حال تاریخ تسلیم اظهارنامه مؤدی تاریخ تسلیم اظهارنامه اول می باشد"
_ لذا تحت شرایط زیر این سررسید را بنا به بخشنامه های قبلی سازمان امورمالیاتی مد نظر داشته باشید:
با توجه به صراحت تبصره مذکور مبنی بر تسلیم اظهارنامه اصلاحی از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه به مدت یک ماه، اظهارنامه تسلیمی جدید (که قبل از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه ارائه شده باشد) به عنوان اظهارنامه اصلی تلقی و آخرین اظهارنامه تسلیمی در موعد مقرر که با رعایت مقررات تسلیم شده باشد به عنوان اظهارنامه اصلی ملاک رسیدگی خواهد بود.
چنانچه مؤدی پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به تسلیم اظهارنامه اصلاحی در مهلت مقرر قانونی اقدام نموده باشد، در صورتی که مغایرت ارقام اظهارنامه اصلاحی مذکور در مقایسه با آخرین اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر،ناشی از نتیجه ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی مؤدی نباشد، به عنوان اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده ۲۲۶ قانون مذکور قابل قبول خواهد بود.
حقوق ماهانه زیر ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سالانه 18 میلیون تومان از مالیات معاف میشود.
شایان ذکر است معافیت فعلی سال 1395 ماهیانه 1.300 هزار تومان و سالانه 156 میلیون ریال میباشد.
بر اساس لایحه بودجه سال آینده سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
طبق لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ که دولت به مجلس پیشنهاد کرده است. سقف معافیت مالیاتی حقوق در سال آینده ۱۸ میلیون تومان در سال تعیین شده است که این میزان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه است.
در بند الف تبصره شش لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ آمده است: سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سوم اسفند ۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۹۶ مبلغ ۱۸ میلیون تومان در سال تعیین میشود.
اظهارنامه مالیاتی تکلیفی است که هر دارنده کسب کار کوچک و بزرگ چه انفرادی باشد و چه شراکتی می بایست اجرا کند. اگر بخواهیم فنی تر به این جمله نگاه کنیم می توانیم ماده ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم می باشد که اینطور اشاره شده : اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه وحساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکا و سهامداران و حسب مورد میزان سهمالشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخصحقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند. پس از تسلیم اولین فهرست مزبور، تسلیم فهرست تغییرات در سنوات بعد کافی خواهد بود. محل تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات اشخاص حقوقی خارجی و مؤسسات مقیم خارج از ایرانکه در ایران دارای اقامتگاه یا نمایندگی نمیباشند تهران است.
برای دریافت متن کامل به ..... ادامه مطلب مراجعه نمایید
دوستان و همکاران گرامی در مورد معافیت ماده 141 قانون مالیاتهای مستقیم، مطلبی از سایت پرشین حساب آماده شده که در................ ادامه مطلب به آن می پردازیم
دوستان و همکاران گرامی : همانطور که میدانید خرید مواد اولیه در شرکتهای تولیدی و خرید کالا در شرکتهای بازرگانی قسمت عمده قیمت تمام شده را تشکیل می دهند.
طبق قانون جدید مالیاتهای مستقیم از ابتدای سال 95 جهت پذیرش فاکتورهای خرید بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی ؛ اینگونه فاکتورها که معمولا" بالای 000،000،5 تومان نیز هستند باید از طریق بانک پرداخت شوند اما در برخی موارد فاکتورها نقدی پرداخت یا تهاتر میشوند که راهکار پذیرش آنها در زیر ارایه میگردد.
برای دریافت کامل متن به ................. ادامه مطلب مراجعه نمایید
دوستان گرامی بهتر است با برخی تغییرات مالیاتی در سال 95 آشنا شویم :
از ابتدای سالجاری بر اساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم و در راستای تحول نظام اقتصادی کشور و صیانت هر چه بیشتر از حقوق مودیان و رضایتمندی آنان و نیز به منظور تحقق عدالت مالیاتی، مبنای تشخیص درآمد مشمول مالیات، اسناد و مدارک و اطلاعات مالی خواهد بود.
برای دریافت متن کامل به ....... ادامه مطلب مراجعه نمایید
هرگاه هزینه سربار به واسطه یک دایره تولیدی و یا خدماتی ایجاد شده باشد و مستقیماً این هزینه به حساب همان دایره منظور شود، اصطلاحاً گفته می شود تسهیم مستقیم صورت پذیرفته است به عنوان مثال هزینه دستمزد کارکنان رستوران که مربوط به یک دایره خدماتی می باشد و یا هزینه تعمیر ماشین آلات یک دایره تولیدی که به این دایره تسهیم می گردد نمونه هایی از یک تسهیم مستقیم سربار می باشند.
تسهیم هزینه سربار براساس مبنای مناسب
هرگاه هزینه های سربار ایجاد شده دوایر مختلف خدماتی و تولیدی براساس و مبنایی معقول و منطقی با توجه به نقشی که دایره مورد نظر در ایجاد هزینه داشته است بین دوایر ایجاد کننده هزینه تقسیم گردد اصطلاحاً گفته می شود تسهیم براساس مبنای مناسب صورت پذیرفته است. آنچه که مسلم است انتخاب مبنا برای تسهیم هزینه ساده نمی باشد ولیکن برای تسهیم هزینه باید یک رابطه منطقی بین هزینه و مبنای تسهیم به دایره مورد نظر وجود داشته باشد.
مثال: هزینه بیمه تأمین اجتماعی سهم کارفرما را باید براساس دستمزد کارکنان بین دوایر مختلف تسهیم نمود و یا هزینه اجاره ساختمان را براساس مساحت زیربنا می توان بین دوایر تسهیم کرد.
یعنی اگر هزینه اجاره کل کارخانه ۵۰۰۰۰۰۰ ریال می باشد و مساحت زیربنای دایره یک ۵۰۰ متر و هزینه اجاره به شکل زیر بین دوایر تسهیم خواهد شد.
باید بدانید برخی از هزینه های سربار را می توان بر مبانی مختلفی بین دوایر تسهیم نمود که در تسهیم باید بهترین مبنا را انتخاب نمود به عنوان مثال هزینه برق مصرفی را می توان براساس کنتور یا تعداد شعله های روشنایی یا مساحت سطح زیربنا تسهیم نمود.
هر شخصیت حقوقی(شرکت) باید پس از تأسیس برای تشکیل پرونده مالیاتی در واحد مالیاتی، اقدام کند. طبق مقررات مربوطه، شرکت تا ۲ ماه پس از تأسیس مکلف به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت حق التمبر (مالیات) سرمایه می باشد. تشکیل پرونده مالیاتی به معنای آن است که شرکت به سازمان امور مالیاتی اعلام نماید که چنین شرکتی تأسیس شده و طبق قانون دو در هزار سرمایه شرکت را پرداخت نماید در غیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی معادل دو برابر مبلغ اولیه خواهید شد. بعبارت دیگر در صورت عدم تشکیل پرونده و پرداخت حق التمبر دارایی ظرف دو ماه ، به جای ۲ در هزار ، معادل ۶ در هزار سرمایه ثبت شده باید پرداخت نمایید.
دوستان گرامی جهت دانلود رایگان فایل به لینک زیر مراجعه نمایید
دوستان برای یک حسابدار لازم است از قوانین مالیاتی اطلاع کافی داشته باشد. در همین راستا مواد 149-150-151 را در............. ادامه مطلب بررسی خواهیم نمود
این واژه ابزاری است که توسط ممیزین مالیاتی در موارد بسیار نادر استفاده می شود. اگر کمی فکر کنید تا حدودی به معنی آن پی می برید. اجازه دهید این ۳ کلمه را جدا از هم کنیم و به زبان خودمانی معنی کنیم شاید درک آن آسانتر باشد.
بیم = ترس
تفریط = کوتاهی کردن
مال = اموال و دارایی
برای دریافت کامل متن به ..............ادامه مطلب مراجعه نمایید
مقوله ماليات، به موازات امور ديواني و محاسباتي، از زمان پيدايش دولتها بوده است و سابقه تاريخي دارد. امروزه، هيچ واحد اقتصادي و موسسۀ انتفاعي و حتي غيرانتفاعي وجود ندارد كه در امور روزمره با پرداخت ماليات و مسائل مالياتي سرو كار نداشته باشد. اگر شما نیز تجربه انتقال ملک، منحل کردن شرکت و یا تحویل واحد استیجاری به مالک آن و ده ها اقدامات و تغییر و تحولات دیگر را داشته باشید، قطعاً با آثار حقوقی آن نیز آشنایی دارید که این امر نیز با مراجعه به اداره مالیات انجام می پذیرد.
موضوع ماليات در كشورهاي پيشرفته صنعتي به اندازه اي حياتي و حائز اهميت است كه كارفرمايان، به دانش مالياتي مسئولان مالي خود اكتفاء و اتكاء نكرده، و از خدمات تخصصي حسابداران رسمي و مشاوران مالياتي مجرب، در كنار كادر مالي سازمان خود، بهره می گیرند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل بهار تا ۱۵ تیرماه ۹۵ است.
علیرضا طاریبخش در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: مؤدیان مالیاتی طبق ماده ۲۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف هستند در پایان دوره ۳ ماهه، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را طبق نمونه ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی تنظیم و حداکثر ظرف ۱۵ روز یعنی تا ۱۵ تیرماه ۹۵ ارائه کنند.
وی افزود: اظهارنامه مالیات براساس مالیات متعلقه در دوره ۳ ماهه از مرحله فروش محاسبه و پس از کسر مالیاتهای که طبق مقررات این قانون پرداخت شده است، همزمان با تسلیم اظهارنامه به حسابهای اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی واریز میشود.
وی افزود: در این راستا انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه دوره بهار ۹۵ حداکثر تا پایان روز سهشنبه ۱۵ تیرماه ۹۵ خواهد بود.
وی گفت: از مؤدیان محترم درخواست میشود ضمن تسلیم به موقع اظهارنامه و پرداخت مالیات در سررسید مقرر از تسهیلات قانونی استفاده نمایند.
طاریبخش در پاسخ به اینکه آیا باید همه مالیات ارزش افزوده یکجا پرداخت شود، گفت: مالیات بر ارزش افزوده با توجه به اینکه از محل منابع خود مؤدیان پرداخت نمیشود، بلکه مؤدیان صرفاً واسطه انتقال بار این مالیات به مصرف کننده نهایی هستند، بنابراین با توجه به امانی بودن مالیات دولت نزد آنها باید مالیات و عوارض متعلقه را نقداً پرداخت کنند.
تولید نرم افزارمعافیت مالیاتی صنایع بحث جدیدی نیست، طرح معافیت مالیاتی تولیدکنندگان نرمافزار نیز به سالهای قبل بازمیگردد، اما این قانون که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تولیدکنندگان با پروانه بهرهبرداری صادر شده، گویا به موافقت سازمان امور مالیاتی نرسیده و اجرای آن بیش از همه در گروی تعاملات این دو سازمان است.
آیا میدانید شرکت هایی با اظهارنامه زیان ده که مورد قبول سازمان مالیاتی قرار نگرفته اند و حتی برای آنها مالیات در نظر گرفته اند چگونه باید عمل کنند ؟اخیراً این سوال یکی از بیشترین نیاز ها از طرف شرکتهای زیان ده در قالب مشاوره مالیاتی می باشد که امروز میخواهیم پاسخ دقیق آن را برای شما روشن کنیم .
تکمیل اظهارنامه شامل مراحل خاصی است و متاسفانه بصورت تخصصی اجرا نمیشود، شما به عنوان یک حسابدار مسئول تکمیل محتویات اظهارنامه هستید. اصلا بحث ترس و تبلیغ و این صحبتها نیست، بلکه موضوع خیلی حساس تری به نام ماده ۲۷۶ مطرح است،اگر چه بعنوان اصلاحی قانون مالیاتها شناخته شده است ولی رد پای حسابدار ۹۴ هم در اظهارنامه ۹۵ دیده خواهد شد. اگر هم خیلی اطلاعی از ماده ۲۷۶ ندارید متن زیر را یکبار با دقت مطالعه کنید :
رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور با صدور بخشنامه اي، از بخشودگي جرايم فروردين 95 درخصوص پرداخت ماليات حقوق و ماليات قطعي موضوع تبصره ماده 86 قانون ماليات هاي مستقيم و ليست هاي مربوطه تا تاريخ 19 خرداد 95 خبر داد.
به گزارش رسانه مالياتي ايران، سيد کامل تقوي نژاد، در اين بخشنامه، ادارات کل امور مالياتي سراسر کشور را موظف کرده است تا امکان برخورداري از بخشودگي 100 درصد جرايم تاخير در پرداخت ماليات حقوق و تسليم فهرست دريافت کنندگان حقوق و وجوه موضوع تبصره ماده 86 قانون ماليات هاي مستقيم اصلاحي مصوب 31 تيرماه 1394 را در صورت درخواست کتبي براي آن دسته از موديان مالياتي که پرداخت ماليات بر درآمد حقوق فروردين ماه 1395 و ماليات مقطوع موضوع تبصره فوق به همراه فهرست دريافت کنندگان وجوه مزبور وفق مقررات تا پايان روز چهارشنبه مورخ 19 خرداماه 1395 تسليم کرده باشند را فراهم نمايند.
در بخشي از اين بخشنامه، رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور، اختيار بخشودگي جرايم مذکور را به مديران کل امور مالياتي ذيربط تفويض کرده است.
گفتني است اين بخشنامه با توجه به اصلاحات اخير قانون ماليات هاي مستقيم و تغييرات بعمل آمده در سامانه حقوق-دستمزد اين سازمان و به منظور تکريم موديان گرامي و انطباق سيستم هاي نرم افزاري حقوق با فرمت جديد مالياتي و فراهم آوردن زمينه اجراي تکاليف قانوني و بنا به اختيار حاصل از ماده 191 قانون ماليات هاي مستقيم صادر شده است.
درآمدهای حقوق به شرح زیر از پرداخت مالیات معاف است:
1 ـ رؤسا و اعضای مأموریتهای سیاسی خارجی در ایران و رؤسا و اعضای هیأتهای نمایندگی فوق العاده دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل و همچنین رؤسا و اعضای هیأتهای نمایندگی سازمان ملل متحد و مؤسسات تخصصی آن در ایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و مؤسسات مزبور در صورتی که تابع دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند.
2 ـ رؤسا و اعضای مأموریتهای کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان مؤسسات فرهنگی دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دول متبوع خود به شرط معامله متقابل.
3 ـ کارشناسان خارجی که با موافقت دولت جمهوری اسلامی ایران از محل کمکهای بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی دول خارجی و یا مؤسسات بینالمللی به ایران اعزام میشوند نسبت به حقوق دریافتی آنان از دول متبوع یا مؤسسات بینالمللی مذکور.
4 ـ کارمندان محلی سفارتخانهها و کنسولگریها و نمایندگیهای دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که دارای تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند به شرط معامله متقابل.
5 ـ حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در موقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت میشود.
6 ـ هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل.
7 ـ مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانههای ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می گیرد.
8 ـ وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن.
9 ـ عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (84) این قانون.
10 ـ خانههای سازمانی که با اجازه قانونی یا به موجب آیین نامههای خاص در اختیار مأموران کشوری گذارده میشود.
11 ـ وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیماً یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند.
12 ـ مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (84) این قانون.
13 ـ درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان.
البته لازم به ذكر است که از سال 1388 به بعد، معافیت مالیاتی حقوق (ماده 84)؛ در لایحه بودجه کشور توسط دولت به مجلس پیشنهاد شده و پس از تصویب مجلس در قالب قانون بودجه کل کشور اعلام می شود. به بیان ساده، معافیت این ماده هرسال در قانون بودجه ذکر شده و توسط سازمان امور مالیاتی اعلام میگردد.
همچنین پیرو بند 2 بخشنامه شماره 19418/4385/211 مورخ 83/11/7، کارفرمایان بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی میتوانند صرفاً با کسر دو هفتم از سهم حقبیمه پرداختی حقوق بگیران بیمه شده و کارفرمایان بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی و سایر مؤسسات بیمه گر ایرانی نیز میتوانند با کسر کل سهم حقبیمه پرداختی حقوق بگیران بیمه شده خود، از درآمد حقوق آنان و با قید میزان آن در فهرستهای حقوق تسلیمی به اداره امور مالیاتی ذیربط مالیات متعلق را محاسبه نمایند.
سازمان امور مالیاتی کشور در دستورالعمل ۲۰۰-۹۵-۵۰۵ طریقه بررسی و رسیدگی به تراکنش های مشکوک را تشریح نموده است. این دستورالعمل در ۴ صفحه تنظیم شده است و به علت اهمیت فوق العاده بالای آن قصد دارم در این پست یک آنالیز مختصر از آن را خدمت شما توضیح بدهم. به قدری این دستورالعمل مهم است که نتوانستم آن را در ۲ بخش ارائه کنم و حتما باید در یک پست انتشار داده میشد به همین خاطر طولانی شده است.
ماده ۱۶۹ مکرر یک مهارت خاص شناخته شده می باشد که همه حسابداران و حتی مدیران کسب و کارها بیشتر از مباحث اظهارنامه مالیاتی با آن سرو کار دارند. هنوز هم ابهامات و سوالات هر چند تکراری زیاد است و در روزهای پایانی هم باعث ایجاد استرس می شود. من در این پست سعی کردم ابعاد اصلی آن را خدمت شما توضیح بدهم تا بیشتر با جزئیات ماده ۱۶۹ مکرر آشنا شوید.
در سالهای اخیر سازمان امور مالیاتی کشور برای رضایت مندی مودیان خویش از هیچ کوششی دریغ ننموده و در این راه همواره تلاش داشته با بکارگیری روشها و وسایل گوناگون و نیز با گماردن نیروهای کارآزموده و متخصص به تعیین دقیق درآمد مشمول مالیات فعالان اقتصادی مبادرت ورزد. همچنین در راستای این راهکارها در قانون مالیاتها نیز برخی از مواد به این موارد اشاراتی دارند که نمونه شاخص آن ماده ۱۶۹ مکرر می باشد.